monopol a la Omota

"Economia de piață este sistemul social al diviziunii muncii bazat pe proprietatea privata asupra mijloacelor de producție. Este un sistem cooperativ în care fiecare individ se integrează din și în vederea propriului interes. Statul nu intervine în acțiunile ce fac obiectul pieței."Ludwig von Mises

Asa ar trebui sa se intample in realitatea ideala, insa cum noi traim in Romania, la noi domneste monopolul instaurat pe principii politice, anume - sustii suficient de bine campaniile si buzunarele portocalii din comuna atunci ai asigurarea primarului Omota si a baciului vice ca piata de desfacere/productie va fi a ta, in caz contrar... exista finantele din Ilia(cat vor mai exista :)) ), directia de silvicultura, chiar si politia si in cazul in care nici asa nu cedezi si nu vrei sa inchizi afacerea deschisa atunci se trece la tabieturile obisnuite, anume amenintari de tot felul si intimidari sociale. Toata stima mea pentru domnul Soanca, care a avut suficienta tarie de caracter incat sa informeze presa, singura in masura sa scoata la lumina zilei gunoiul adunat in curtea primariei din Ilia, in momentul cand dansul si firma acestuia a fost incoltita de sacalii portocalii din considerente politice de aceasta data. Stirea o puteti citi aici.

O intrebare as avea si eu, mai mult din curiozitate, cu cat anume se cumpara in ziua de azi demnitatea unui om, cat valoreaza integritatea profesionala si respectul de sine?

Cel ce ameninta si primeste nu se teme ca urmatorul individ care deschide usa biroului din primarie, oferindu-i bani, l-ar putea inregistra si denunta?

Sa nu uitam totusi ca omul e om, isi este loial doar lui insusi si atat.

Am convingerea ferma ca in curand vom avea un asemenea material difuzat pe canalele Antena3 si Realitatea... si atunci sa vedem ce va mai face grasanul portocaliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu