printre ruine

In ultimile luni comuna noastra parca ar fi participat la un razboi... pe care se pare ca l-a pierdut, un razboi al intereselor. Nu poti circula prin Ilia ca te infunzi in mizerie si noroi, peste tot dale sparte, tevi si conducte, toate zac pe strazi, prin centru de cateva luni si nimeni nu face nimic... Trezirea domn' primar, esti administratorul comunei si platit din banii nostri sa administrezi, nu sa furi si sa cari la vila ce o construiesti pe valea din Bacea, sau la casa parintilor din Ilia...
Pentru ca este un blog despre comuna Ilia si oamenii ce locuiesc aici, sa uitam cateva minute de "cadavrele din beciul" primariei si sa vedem si ce fac altii...inca ceva, pentru cei ce imi trimiteti mail-uri cu informatii despre cine-ce a mai facut, unii dintre voi ar trebui sa utilizati site-ul D.G.A sau A.N.I, eu doar relatez, nu pot sanctiona pe nimeni si acum sa revenim...
Sectia de Pompieri Ilia... aici sunt angajate toate "poamele" din comuna, nu vreau sa generalizez dar MAJORITATEA nu stiu nici sa scrie nici sa citeasca, au primit postul pe relatii de rudenie si pe mita ca tot e la moda acum discutia despre luare si dare de mita/spaga. Nici sa schimbe un bec nu ar fi in stare, au fost chemati la Dobra la o interventie si au ajuns cu rezervorul gol, pana s-au intors la locul incediului totul a fost scrum, ei sunt platiti pentru a sta pe fereastra si a "poza" zambitori trecatorilor... dar sunt de parere ca daca tot vor sa se bronzeze la soare ar face-o mai bine pe banii lor nu pe banii nostri. Ganditi-va bine cine lucreaza la sectia de pompieri din Ilia si apoi sa imi spuneti, daca am sau nu dreptate :))
Ocolul Silvic Ilia... ce pot spune ... sunt oameni de treaba, si cat lucreaza ei... zi si noapte dar in special noaptea :)), ajuta la rarirea padurilor impreuna cu amicii lor cu carute si tractoare, prietenii aduc si vand lemnul iar ei isi incaseaza partea, isi duc acasa de cat au nevoie si restul lemnului este vandut, ei cred probabil ca nu ii vede sau aude nimeni noaptea, va inselati dragii mei, cred ca aproximativ toata comuna stie de "micile afaceri" ce le desfasurati in aliante cu diversi indivizi.
Scoala din Ilia, sau ce a mai ramas din liceu, o amintire de pe vremea cand profesori erau profesori, absolvisera o facultate in domeniu, nu doar un liceu pedagogic si ajungi sa predai chimie :)), suntem de rasul curcilor...dar radem pe seama educatiei copiilor nostri si a viitorului nostru. Este de fapt o tragedie. La noi a ajuns profesor un om, pe care liceele din Deva nu l-au dorit, dar aici are post stabil si se bucura de "aprecierea" directoarei si a altor doamne profesoare, este tinut in continuare cu toate ca toti stiu ca a intretinut si intretine relatii intime cu elevele din liceu. In aceasta institutie publica toti primesc mita si pe langa acest fapt angajatii - personalul auxiliar, profesorii si conducerea, ajusteaza bugetul in folosul lor, sau altfel spus nu poti lucra cu miere fara sa te lingi pe degete, NU? :)) Si aici in ultima vreme "profesorii", ca nu pot altfel decat in ghilimele, pentru ca acesti indivizi NU SUNT PROFESORI, sunt numiti politic, de catre primar, sau altfel cum va explicati faptul ca are atatea rude, FARA STUDII, angajate pe post de profesor.
Finantele din localitatea Ilia ... :)) sunt niste oite ascultatoare si competente ce il urmeaza pe berbecutul Omota intru totul, doar primesc si oitele o bucata buna din placinta...Cand zice berbecutul "sariti pe aia", oitele sar, cand zice berbecutul "amenda la firma X", oitele executa... oare ce s-ar intampla daca berbecutul ar pleca? Ce ar mai face atunci oitele? Oricum nu mai conteaza caci in curand scapam de lipitorile de la Finante, oricum nu fac altceva decat sa consume oxigen degeaba, si BANI, ma bucur ca vor fi "restructurati" de TOT. Stiu acest fapt din sursa foarte sigura, deci dragile mele lipitori mai sugeti cat puteti ca in curand vi se v-a inchide robinetul.
Voi continua zilele acestea si cu restul bugetarilor si cu cateva firme din comuna si cateva caractere, adica oameni din Ilia si contributia adusa de acestia la "binele" comunei :))...

5 comentarii:

  1. si eu sunt de parere ca cei ce administreaza comuna sunt niste lingai profitori, mie mi-au taiat afisele cu Crin Antonescu, disperatilor !

    RăspundețiȘtergere
  2. ce il pupati pe umflatu de Omota in dos? ce vo dat? ce credeti ca a facut asfaltu cu bani de la el din buzunar, cu asfaltu si alte porcarii si a facut el bani de buzunar si vile, prostilor el ia grosu pe spinarea noastra la fel ca betivanu de basescu

    RăspundețiȘtergere
  3. vai! cata indrazneala! sa rupa afisele cu CRINUTA?

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca l-am vazut pe primar prin deva cu aia de lucreaza tot la Ilia la primarie plimbandu-se de mana, dar stiam ca are copil, sau nu e insurat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere